Oslo Kammerakademi

FESTIVITETEN I LARVIK SØNDAG 13. FEBRUAR 2022 KL 19.00

WIENERKLASSISK I FESTIVITETEN

Symfonier i kammerformat av Mozart, Haydn og Beethoven

Rundt år 1800 var det svært populært å tilrettelegge musikk for de mange harmoniensemblene som flere av hoffene i Wien holdt seg med.

Mozart selv transkriberte operaen Bortførelsen fra Seraillet for harmoniensemble, og han utga for eksempel Serenade i c-moll først for harmoniensemble og deretter for strykekvintett. Beethovens 7. symfoni ble utgitt i et utall versjoner for blant annet symfoniorkester, harmoniensemble, klaver, firhendig klaver, fløyte og gitar etc. Joseph Triebensee, som var oboist og kapellmester for fyrsten av Lichtensteins harmoniensemble i Wien, transkriberte mer enn 80 operaer for harmoniensemble. Disse operaene transkriberte han fortløpende slik at de faktisk gjenspeiler urframføringene som fant sted i Wien i en gitt periode.

Oslo Kammerakademi har spesialisert seg på symfonier i kammerformat siden suksessen med utgivelsen av debutalbumet med Beethovens 7. symfoni.

Program

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791): Symfoni nr 31 i D-dur, K 297, 'Paris'
arrangert i C (ca 1810) av Carl Andreas Goepfert (1768-1818)

1. Allegro assai
2. Andante
3. Allegro

Joseph Haydn (1732-1809): Symfoni nr 92 i G-dur, 'Oxford'
arrangert av Joseph Triebensee (1772-1846)

1. Adagio - Allegro spiritoso
2. Adagio
3. Menuetto
4. Presto

Pause

Ludwig van Beethoven (1770-1827): Symfoni nr 1 i C-dur, op 21
arrangert (1817) av Georg Schmitt

1. Adagio molto – Allegro con brio
2. Andante cantabile con moto
3. Menuetto: Allegro molto e vivace
4. Adagio – Allegro molto e vivace

Oslo Kammerakademi

  • Ting-Wei Chen og Maiken Mathisen Schau, fløyte
  • David Friedemann Strunck og Boris Fatulaev, obo
  • Pierre Xhonneux og Ingeborg Elisabeth Moe, klarinett
  • Steinar Granmo Nilsen og Niklas Grenvik, horn
  • Alessandro Caprotti og Jon Halvor Lund, fagott
  • Stian Aareskjold, trompet
  • Cathrine Nyheim, pauker
  • Cécilie-Laure Kouassi, kontrabass

Harmoniensemble

Oslo Kammerakademi spiller kammermusikk for blåsere med den historiske harmonibesetningen som utgangspunkt og med David Friedemann Strunck som initiativtaker og kunstnerisk leder. Ensemblet har etablert seg som ledende i Europa med kritikerroste CD-innspillinger og invitasjoner til prestisjetunge festivaler som Rheingau Musik Festival, Schleswig-Holstein Musik Festival, «Summerwinds» Holzbläserfestival Münsterland, Glogerfestspillene, Fartein Valen-festivalen, Trondheim kammermusikkfestival, Stavanger Kammermusikfestival, Valdres Sommersymfoni m.fl.

CD-innspillinger

Oslo Kammerakademi utga i 2012 sin første cd-innspilling, «Beethoven for Wind Octet» og i 2014 kom CD-en «Leipzig!». Oslo Kammerakademis tredje CD, «the first beauty», som ble ugitt i 2015, kompletterte dermed en trilogi med harmonimusikk fra tre epoker. Alle tre utgivelsene har fått svært god mottakelse både hjemme og ute.

Fem stjerner fra BBC Music Magazine

Blant annet gav BBC Music Magazine fem av fem mulige stjerner for debut-albumet. Ensemblet utga i 2017 «Mozart for Wind Octet» og i 2019 «Mozart_Danzi_Beethoven» for piano and winds sammen med Christian Ihle Hadland. Begge innspillingene har fått overveldende gode omtaler. Ensemblet har helt nylig gitt ut albumet «Chanson et Danses med fransk kammermusikk for blåsere». Oslo Kammerakademi har sin egen konsertserie i Den Norske Opera og Ballett i Oslo, og ensemblet driver festivalen Ski Hagefestival – klassisk i det grønne på Ski i Nordre Follo kommune.

Tid, sted og billetterEllings kafe

Konserten spilles søndag 13. februar 2022 kl 19.00 i nyrestaurerte Festiviteten i Storgata 33, 3256 Larvik. Konserten er beregnet å vare i drøyt to timer inkludert pause. Kun få billetter igjen. Baren i Ellings kafé er åpen fra kl 17.00

BILLETTER