STALLEN GALLERI & CAFÉ FREDAG 3. MAI 2019 KL 19.30

BEETHOVEN OG DEBUSSY

The Velvet Quartet

Strykekvartett

For første gang på lenge blir det anledning til å oppleve strykekvartett i Stallen. Mange regner strykekvartetter som noe av det ypperste innen kammermusikken. I prinsippet er en strykekvartett egentlig en symfoni, bare med mindre besetning og dermed mer gjennomsiktig siden det bare er et instrument på hver stemme.

Wolfgang Amadeus Mozart sa: "En strykekvartett skulle være en åndfull samtale mellom fire likeverdige personer". Beethovens kvartetter regnes for så banebrytende og perfekte at Franz Schubert utbrøt: "etter dette, hva er det igjen for oss å skrive?"

Strykekvartetten til Claude Debussy regnes som et av de fineste verkene innenfor fransk kammermusikk og fremføres etter pausen.

The Velvet quartet

The Velvet Quartet har samarbeidet med Lars Anders Tomter, Are Sandbakken og Kolbjørn Holthe. De har også hatt masterclass med blant andre Elise Båtnes, Wolfgang Plagge, Danish String Quartet og Andrew Manze.

Det er bare å glede seg til en aften med utsøkt kammermusikk fremført av The Velvet quartet med Johanne Haugland og Mari Okshovd på fiolin, Francesca Wiersma Vilalta på bratsj og Maria Alejandra Conde på cello. 

Program

Ludwig van Beethoven (1770-1827): Strykekvartett opus 18 nr 1 (1799)

1. Allegro con brio
2. Adagio affettuoso ed appasionato
3. Scherzo. Allegro molto
4. Allegro

Pause

Claude Debussy (1862-1918): Strykekvartett i g-moll, opus 10 (1893)

1. Animé et très décidé
2. Assez vif et bien rythmé
3. Andantino, doucement expressif
4. Très modéré

Tid og sted

Stallen Galleri & CaféKonserten spilles kl 19.30 fredag 3. mai 2019 i Stallen Galleri & Café i Teatergata 2 i Horten. Konserten er beregnet å vare i omtrent to timer inkludert pause. Dørene åpnes kl 18.00 og det serveres en utsøkt konsertmeny fram til konserten starter.

Billetter

Billetter kr 250 på Ticketco eller i døren så lenge det er billetter igjen.

BILLETTER