BAKKENTEIGEN KULTURHUS SØNDAG 9. SEPTEMBER 2018 KL 19.00

Alexander Rybak og Trondheimsolistene

Møte mellom Trondheimsolistene og Alexander Rybak kan bare gis én merkelapp: "Det beste fra to verdener"

Alexander Rybak skulle ikke trenge noen nærmere presentasjon da han ble verdenskjent etter at han vant finalen i Eurovision Song Contest i 2009 med sangen Fairytale, som han skrev selv. I 2018 vant Rybak Melodi Grand Prix for andre gang, og skal representere Norge i Eurovision Song Contest 2018 med låten "That's How You Write a Song".

Trondheimsolistene har et etablert samarbeid med Alexander Rybak der han får vist sitt brede klassiske og populærmusikalske repertoar som solist med orkesteret.

Trondheimsolistene

Trondheimsolistene

Trondheimsolistene ble etablert i 1988 og er et kammerorkester med stor programbredde og musikalsk vidsyn. Dagens kunstneriske leder, Geir Inge Lotsberg, viderefører utviklingen av Trondheimsolistene som et profesjonelt ensemble med stor internasjonal anerkjennelse. Konsertene preges av humør, spontanitet og intensitet. Gjennom sine konserter og turnéer over store deler av Europa, Asia, USA og Sør-Amerika har Trondheimsolistene utviklet seg til å bli et av de mest spennende kammerorkestrene på den internasjonale arena.

Konserten

Konserten åpner med Griegs To nordiske melodier. Det er hans eget arrangement av to av hans flotteste sanger. Som tilhører savner man ikke tekstordene, fordi musikken løfter seg selv til store høyder. Dette er Grieg på sitt ypperste, raffinert i harmonikken, levende i foredraget og gripende.

Orkesteret fortsetter deretter med et verk av den tyske komponisten Hans Werner Henze som levde i Tyskland og Italia mellom 1926-2012. Sonata per Archi, som rett og slett betyr sonate for strykere, ble komponert i slutten av 50-årene da de fleste lette etter nye musikalske stemmer. Verket er todelt, med en røff og rocka innledning og deretter en variasjonssats med hele 32 korte variasjoner.

Mange mener at Dvoraks serenade er den flotteste serenaden som er skrevet for for strykere. Det blir ikke mer smektende, rikt, varmt og melodisk enn dette. Ikke uten grunn er Dvorak ofte blitt kalt den slaviske Schubert.

Mellom strykerverkene får vi høre Alexander Rybak spille og synge med Trondheimsolistene. Han har satt sammen et variert program med blant annet klassiske perler av Antonio Vivaldi og Ole Bull, og kjente og kjære folketoner. Det vil selvfølgelig også bli flere showstykker fra Rybaks pop-repertoar, denne gangen i eksklusive akustiske versjoner.

Program

Edvard Grieg (1843-1907): To melodier, opus 53
- Norsk
- Første møte

Hans Werner Henze (1926-2012): Sonata per archi (1957-1958)
- Allegro
- 32 Variations

Alexander Rybak (1986) Klassiske perler

Pause

Antonin Dvorak (1841-1904): Serenade for strykere, opus 22 (1875)
- Moderato
- Minuet. Allegro con moto - Trio
- Scherzo. Vivace
- Larghetto
- Finale. Allegro vivace

Alexander Rybak: Kjente popsanger

Klassisk, pop og eventyr

Alexander Rybak vil fremføre både klassiske perler og kjente popsanger, med uttrykk som spenner fra det sprudlende og livlige til det stillferdige og vare. Han vil selv introdusere dette fra scenen.

Etter konserten blir det anledning til å treffe Alexander Rybak og få kjøpt eventyrboken "Trolle og den magiske fela" med en personlig hilsen.

Tid, sted og billetter

Konserten spilles søndag 9. september 2018 kl 19.00 i Bakkenteigen kulturhus, Raveien 215, 3184 Borre. Konserten er beregnet å vare i omtrent to timer inkludert en pause. Billetter kr 480/380 kjøpes på Ticketco.

BILLETTER