Johann Wenzel Peter: Adam og Eva i Edens hage

BØLGEN KULTURHUS I LARVIK SØNDAG 9. OKTOBER 2022 KL 19.00

SKAPELSEN

Joseph Haydns Die Schöpfung med solister, kor og orkester

Joseph Haydns mesterlige oratorium Die Schöpfung fra 1798 feirer jordens skapelse slik den beskrives i både Bibelen og i John Miltons episke dikt Paradise Lost. Haydn ble inspirert til å komponere oratoriet etter sine turer til England der han hørte framføringer av Händels populære verk.

Oratoriet består av tre deler; fra kaoset før skapelsen via selve skapelsens seks dager, til historien om Adam og Eva i tredje del. Hver eneste nye skapelse beskrives i musikken og hovedfokuset er på den lykkelige pakten mellom Adam og Eva.

Det sies at Haydn, ett år før han døde, måtte bæres inn i konsertsalen for å høre verket. Publikum var så begeistret at Haydn følte han måtte si noe. Han skal ha smilt, pekt opp mot himmelen og sagt «det er ikke fra meg, alt kommer der ovenfra!»

Grete PedersenGrete Pedersen

Grete Pedersen er internasjonalt anerkjent for sine stilsikre og musikalsk overbevisende fremføringer innenfor både barokkmusikk, klassisk repertoar og samtidsmusikk. Gjennom utstrakt konsertvirksomhet nasjonalt og internasjonalt, radioopptak, TV-opptak og plateinnspillinger er hun blitt en av Nordens mest markante dirigenter.

Pedersen er utdannet kirkemusiker og dirigent med diplomeksamen i dirigering fra Norges musikkhøgskole i 1988, og har studert med Terje Kvam og Eric Ericson. Hun er ansatt som professor i kordireksjon ved NMH, og har siden 1990 vært dirigent for Det norske solistkor.

I 2010 ble hun tildelt Musikkritikerprisen og hun har tidligere mottatt Norges korforbunds ærespris for sitt arbeid med Oslo kammerkor.

Medvirkende

  • Solister, kor og orkester fra Norges musikkhøgskole
  • Grete Pedersen, dirigent

Tid, sted og billetter

Konserten spilles søndag 9. oktober 2022 kl 19.00 i Bølgen kulturhus, Sanden 2, 3264 Larvik. Konserten er beregnet å vare i drøyt to timer. Billetter på Tix.no eller i billettskranken i Bølgen som kan nåes på telefon 33 17 24 00 kl 11.00 - 16.30 mandag til fredag.

BILLETTER