Guro KLeven Hagen, Sandra Lied Haga og Jie Zhang
AVLYST: STALLEN BODEGA FREDAG 4. DESEMBER 2020 KL 19.30

Franz Schubert trio

Guro Kleven Hagen, Sandra Lied Haga og Jie Zhang

Vi er stolte over å fått engasjert tre av Norges fremste klassiske musikere til en konsert med utsøkt kammermusikk.

Guro Kleven Hagen

Guro Kleven HagenGuro Kleven Hagen debuterte i 2011 med Oslo-filharmonien og Jukka Pekka Saraste, og har siden vært solist med flere av Skandinavias fremste orkestre. Hennes innspilling av Prokofievs andre og Bruchs første fiolinkonserter med Oslo-filharmonien og Bjarte Engeset ble plukket ut som “Editor’s Choice of the Month” i Gramophone Magazine i august 2014. I 2017 ga hun ut sin andre kritikerroste CD, ”Fait pleurer les songes”, med pianist Marianna Shirinyan.

Våren 2018 ble Guro ansatt som konsertmester ved Den Norske Opera og Ballett, og ble med dette landets yngste konsertmester. Fra 2013 er Guro også kunstnerisk leder for Valdres sommersymfoni, en festival med musikere som Paul Lewis, Vilde Frang, Truls Mørk og Quatour Ebène. Som kammermusiker har Guro jobbet tett med blant andre Janine Jansen, Leif Ove Andsnes, Alisa Weilerstein og Håvard Gimse.

Sandra Lied Haga

Sandra Lied HagaSandra Lied Haga debuterte som 12-åring i Wigmore Hall og har opptrådt med Bergen Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkesteret, Det Norske Kammerorkesteret, Orchestra di Padova e del Veneto, Sønderjyllands Symfoniorkester, Tallin Chamber Orchestra og Kaunas Philharmoniske.

Hun har mottatt priser i Young Musician Competition i Tallinn, Heran International Cello Competition I Tsjekkia, Padova International Music Competition og International Chance Competition I Moskva.

Sandra Lied Haga kom med i den prestisjetunge Tsjaikovsij-konkurransen i 2015 som den første norske cellisten siden Truls Mørk. Hun ble deretter nevnt i The Strad som en av 25 finalister.

Jie Zhang

Jie ZhangJie Zhang har vunnet internasjonale priser som Asian Music Festival Toyama Cup i Hong Kong, Grieg International Piano Competition, Prinsesse Astrids musikkpris, Eva Knardahls talentpris og stipend fra ConocoPhillips.

Hun har vært solist ved Peer Gynt festivalen i Rondane for et publikum på over 3000 og har spilt med Bergen Filharmoniske Orkester, Kristiansand Symfoniorkester, Kringkastingsorkesteret og Trondheim symfoniorkester.

Hun har fremført Griegs a-mollkonsert i Oslo konserthus, gitt solokonserter ved Grieg/Tsjajkovskij-festivalen, Tsjajkovskijmuseet, våpenkammeret i Kreml og Skriabinmuseet i Russland og har turnert i Europa med Det norske kammerorkester

Program

Franz Schubert (1797-1828): Klavertrio nr 1 i B-dur, opus 99 (1828)

1. Allegro moderato
2. Andante, un poco mosso
3. Scherzo: Allegro
4. Rondo: Allegro vivace

Pause

Ludwig van Beethoven (1770-1827): Klavertrio nr 5 i D-dur, opus 70, nr 1, Geister (1808)

1. Allegro vivace e con brio
2. Largo assai ed espressivo
3. Presto

Tid, sted og billetter

Stallen BodegaKonserten er dessverre avlyst