Operapub Utsolgt!
STALLEN BODEGA FREDAG 11. SEPTEMBER 2020 KL 19.30

UTSOLGT: PUCCINIS OPERAER

Utdrag fra La Bohème, Tosca, Turandot, Madama Butterfly og flere.

Verdens kanskje mest berømte og populære operakomponist Giacomo Puccini har laget noen av de vakreste melodiene som er skrevet. I denne konserten fremføres kjente og stemningsfulle arier fra Puccinis eventyrlige operaer sammen med historier fra hans eget liv og private kjærlighetsforhold.

Flere av de kvinnelige karakterene i Puccinis operaer er basert på virkelige kvinner. Hvem var den ekte Madama Butterfly? Hva er den egentlige historien bak Tosca og hennes stridighet og heroisme? Hva med den listige og skarpsindige Lauretta fra den komiske operaen Gianni Schicchi? Puccini hadde en oppriktig kjærlighet til alle kvinnene han var sammen med og dette skinner også gjennom i musikken hans. Vi møter de berømte sopranrollene med all sin sjarm, sine ulikheter og nyanser.

Mariann Fjeld-Solberg

Mariann Fjeld-SolbergSopranen Mariann Fjeld-Solberg har vunnet Jenny Lind-stipendet, Malmö Vocal Competition, den norske finalen i Dronning Sonjas Musikkonkurranse og Rikskonsertenes INTRO klassisk. Hun har sunget ved Den Norske Opera & Ballett i roller som Puccinis Mimì i La bohème, Pamina i Tryllefløyten og Susanna i Figaros bryllup.

Mariann Fjeld-Solberg har også opptrådt ved Bergen Nasjonale Opera, Folkoperan Stockholm, Malmö Opera, Savonlinna Operafestival i Finland og på Ringsakeroperaen, i roller som Micaëla i Carmen og Marguerite i Faust. Hun har sunget tittelrollen i Madama Butterfly på turné med Malmö Opera.

Kjetil Støa

Kjetil StøaTenoren Kjetil Støa debuterte sommeren 2009 i rollen som Nils Lykke i operaen Olav Engelbrektsson av Henning Sommero og i 2011 sang han i den nyskrevne operaen I Cancelliraadens dage av Ragnar Søderlind ved Ringsakeroperaen.

Kjetil Støa har et variert konsertrepertoar og har også mottatt flere priser og stipender i Skandinavia slik som Nord-Trøndelags fylkes kulturstipend og Kungliga Musikaliska Akademiens stipendium. Ved Nasjonaloperaen har han sunget Messaggero i Aida, Hyrden i Oedipus Rex, hatt rollen som Hertugen i barneoperaen Forhekset og medvirket i Salome. Sommeren 2015 sang han rollen som Wagner i Boitos Mefistofele sammen med Trondheim Symfoniorkester.

Åse Mathiesen

Ilmi-Åse MathiesenÅse Mathiesen er en pianist som som kombinerer briljant spill med engasjert formidling. Hun har studert med professor Staffan Scheja i Stockholm og professor Jiri Hlinka ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo.

Etter å ha debuterte på Oslo konserthus har hun spilt i alle nordiske land, i tillegg til England, Frankrike, Tyskland, Ungarn, Italia og Sveits.  I Skandinavia har hennes karriere som solopianist blant annet inkludert konserter på hovedscenen i Den Norske Opera og Ballett, Oslo Konserthus, Festspillene i Piteå, Västerås Konserthus og Waldemarsudde.

Puccinis operaer

Det blir utdrag fra en rekke operaer, blant andre

  • La Bohème
  • Madama Butterfly
  • Tosca
  • Turandot
  • Gianni Schicchi
  • Manon Lescaut

Medvirkende

  • Mariann Fjeld-Solberg, sopran
  • Kjetil Støa, tenor
  • Åse Mathiesen, klaver

Tid og sted

Stallen BodegaKonserten spilles kl 19.30 fredag 11. september 2020 i Stallen Bodega i Teatergata 2 i Horten. Konserten er beregnet å vare i nesten to timer inkludert pause. Dørene åpnes kl 18.00 og det serveres en utsøkt konsertmeny fram til konserten starter.

Billetter

Konserten er utsolgt.