STALLEN GALLERI & CAFÉ SØNDAG 11. NOVEMBER 2018 KL 19.00

Frida Fredrikke Waaler Wærvågen

Ny CD med Frida Fredrikke Waaler Wærvågen og Ingrid Andsnes

Frida Fredrikke Waaler Wærvågen og Ingrid Andsnes har nylig gitt ut en CD med musikk som hører til kjerneverkene i det norske cellorepertoaret og som spenner over en tidsperiode på 100 år. I sentrum står Griegs cellosonate fra 1883, som fremdeles er det mest kjente internasjonalt, men i kjølvannet er det kommet flere vakre tilskudd.

I Monrad Johansens «Suite», Sparre Olsens «Metamorfose» og Sommerfeldts «Mini-suite» kan vi i vekslende grad skimte Griegs stilinnflytelse. Mens Nordheims «Clamavi», som med sitt sterke uttrykk allerede er på stadig flere cellisters repertoar, også internasjonalt, har et helt annet tonespråk.

Frida Fredrikke Waaler Wærvågen

Frida Fredrikke Waaler Wærvågen er en norsk cellist med en lang og solid bakgrunn. Hun startet å spille som 5-åring, og har studert med professorene Aage Kvalbein, Truls Mørk, Frans Helmerson og Torleif Thedéen. Hun er i dag frilans cellist i Oslo, og ettertraktet både som kammermusiker og vikar som gruppeleder i de norske orkestrene, i tillegg til å være høyskolelektor ved Musikk på Majorstua. Celloen hun spiller på er laget av Nicolas Lupot i 1823, og er utlånt av Dextra Musica, Norge.

Ingrid Andsnes

Ingrid Andsnes har etablert seg som en av Norges fremste pianister. Med sitt energiske spill og formidlingsevne er hun en musiker som skaper nær kontakt med sitt publikum.

I 2015 ga hun ut sin første solo-CD, med Beethovens «Diabellivariasjoner», som høstet strålende kritikk og førte til en debutkonsert i Carnegie Hall med samme program, til stående ovasjoner.

Hun har vært solist med flere norske orkestre, blant annet Kringkastingsorkesteret og Bergen Filharmoniske Orkester, og i 2010 spilte hun inn Mozarts klaverkonsert nr 12 i A-dur med Telemark Kammerorkester. Hun har også medvirket på flere plateinnspillinger, blant annet med Det Norske Solistkor.

Program

Leoš Janáček (1854-1928): Pohádka (eventyr) for cello og piano (1910)

1. Con moto - Andante
2. Con moto - Adagio
3. Allegro

David Monrad Johansen (1888–1974): Suite for cello og piano, opus 24

1. Fantasia
2. Aria
3. Danza
4. Elegi
5. Finale

Pause

Edvard Grieg (1843-1907): Sonate for cello og piano, opus 36

1. Allegro agitato
2. Andante molto tranquillo
3. Allegro

Tid og sted

Stallen Galleri & CaféKonserten spilles kl 19.00 søndag 11. november i Stallen Galleri & Café i Teatergata 2 i Horten. Konserten er beregnet å vare i omtrent to timer inkludert pause. Dørene åpnes kl 17.30 og det serveres en utsøkt konsertmeny fram til konserten starter.

Billetter

Billetter kr 300 på Ticketco eller i døren så lenge det er billetter igjen. I pausen fås CD-en "Metamorfose" kjøpt til 150 kr. Etter konserten blir det anledning til å få navnetrekket til musikerne på CD-en.

BILLETTER