STALLEN GALLERI & CAFÉ FREDAG 28. SEPTEMBER 2018 KL 19.30

CHRISTIAN IHLE HADLAND

Solorecital med en av Europas fremste pianister

Beethovens Pathétique - tragisk og vakker

BeethovenPathétique-sonaten av Ludwig van Beethoven er et av hans vakreste og mest uforglemmelige verk. Den ble skrevet tidlig i livet hans, men har fortsatt å fange publikums hjerter i mer enn 200 år.

Beethoven var 27 år da han skrev Pathétique, som han dediserte til sin venn Prins Karl von Lichnowsky. Det har vært antatt at dette var et av de få verkene som Beethoven selv satte navn på, men det var faktisk utgiveren som ga den navnet "Grande sonate pathétique", men som altså falt i Beethovens smak. Det franske ordet pathétique betyr i denne sammenhengen lidelse. Det var på denne tiden Beethoven begynte å merke den tiltagende døvheten.

Christian Ihle Hadland

Som solist, soloartist og kammermusiker tilhører pianisten Christian Ihle Hadland det europeiske tetsjiktet. Hans elegante spill og egenartede anslag har ledet ham til noen av verdens mest prestisjetunge scener.

Kritikerne har fremhevet Hadlands store variasjon i klangbehandling, subtile frasering og syngende tone. Flere har påpekt hans rytmefølelse og naturlige variasjon i tempo. Spillet hans er preget av en dyp konsentrasjon som gir fremførelsene et sterkt nærvær.

Christian Ihle Hadland er en etterspurt kammermusiker, og har siden 2010 vært kunstnerisk leder for Kammermusikkfestivalen i Stavanger. Han opptrer jevnlig i Wigmore Hall, og har også samarbeidet med Signum Quartet under BBC Proms Chamber Music Series. I 2006 opptrådte han med sopranen Renée Fleming på Nobelprisutdelingen i Oslo.

I tillegg til Beethovens berømte Pathétique-sonate får vi også Ballade som er Griegs største og betydeligste verk for solo klaver.

Program

Georg Friedrich Händel (1685-1759): Suite nr. 2 i F-dur, HWV 427 (1720)
1. Adagio
2. Allegro
3. Adagio
4. Allegro (Fugue)

Edvard Grieg (1843-1907): Ballade i form av variasjoner over en norsk folkevise i g-moll, opus 24

Pause

Ludwig van Beethoven (1770-1827): Grande sonate pathétique, klaversonate nr 8 i c-moll, opus 13 (1798)
1. Grave - Allegro di molto e con brio
2. Adagio cantabile
3. Rondo. Allegro

Johannes Brahms (1833-1897): Fire klaverstykker, opus 119 (1893)
1. Intermezzo. Adagio
2. Intermezzo. Andantino un poco agitato
3. Intermezzo. Grazioso e giocoso
4. Rhapsody. Allegro risoluto

Tid og sted

Stallen Galleri & Café Konserten spilles kl 19.30 fredag 28. september 2018 i Stallen Galleri & Café i Teatergata 2 i Horten. Konserten er beregnet å vare i omtrent to timer inkludert pause. Dørene åpnes kl 18.00 og det serveres en utsøkt konsertmeny fram til konserten starter.

Billetter

Billetter kr 300 på Ticketco eller i døren så lenge det er billetter igjen.

BILLETTER