Edvard Munch Ensemble
RÅDHUSAMFIET I ÅSGÅRDSTRAND FREDAG 27. AUGUST 2021 KL 19.00

Edvard Munch Ensemble

Konsertforestilingen Livets dans

Øystein RøgerNoen av landets mest spennende kammermusikere i Edvard Munch Ensemble (EMBLE) presenterer en konsertforestilling med et utvalg verk med sterkt personlig signatur.

Kunstens betydning under pandemien har gitt inspirasjon til et program med utgangspunkt i Bachs Goldbergvariasjoner og tekster av Edvard Munch, som settes sammen og resiteres av skuespiller Øystein Røger fra Nationaltheatret.

I tillegg får vi høre Janáčeks uttrykksfulle fiolinsonate fremført av ensemblets Guro Kleven Hagen og Thormod Rønning Kvam, og det blir satser fra Brahms’ og Mozarts pianokvartetter, med mer.

Edvard Munch Ensemble

  • Guro Kleven Hagen, fiolin
  • Arvid Resare, bratsj
  • Sverre Barratt-Due, cello
  • Thormod Rønning Kvam, klaver
  • Øystein Røger, resitasjon

Helt siden oppstarten i 2015 har EMBLE mottatt stor anerkjennelse for sine tematiske konsertforestillinger. De brenner for å skape nye kammermusikalske historier og arbeider gjerne med andre kunstformer som poesi, visuell kunst og fotografi, lys- og videodesign og scenografi. Ensemblets besetning i dette prosjektet består av fiolinist Guro Kleven Hagen, bratsjist Arvid Resare, cellist Sverre Barratt-Due og pianist Thormod Rønning Kvam, og med seg har de skuespiller Øystein Røger fra Nationaltheatret og Ibsenkompaniet. 

Edvard Munch EnsembleGruppen fant sammen allerede under studiene ved Barratt Due musikkinstitutt i 2011 og har kontinuerlig jobbet både som ensemble og i mindre konstellasjoner, et arbeid som i 2015 kulminerte i etableringen av EMBLE-konseptet. Samtidig har medlemmene hver for seg etablert karrierer i både inn- og utland.

Ensemblet ble i 2017 plukket ut til å være del av det prestisjetunge ArtEx-programmet i regi av Talent Norge og Sparebankstiftelsen, Norges musikkhøgskole, Den norske filmskolen og Kunsthøgskolen i Oslo, med Per Boye Hansen og Bjørn Nessjø som mentorer.

Ensemblet hadde i sesongen 2017-18 sin nordiske debut som del av Stockholms-baserte Förstaparkett, en anerkjent konsertsatsning målrettet mot unge voksne, med påfølgende omtale i A-magasinet. Selv om ensemblet ennå er ungt har de allerede en lang rekke prosjekter i egen regi bak seg, samt flere engasjementer som festivalensemble.

Velkommen til en stor kunstmusikalsk opplevelse!

Foto: Anette Schive (EMBLE) og Sturla Bakken (Øystein Røger)

Tid og sted

Konsertforestillingen fremføres fredag 27. august 2021 kl 19.00 i Rådhusamfiet i N C Nielsens gate 3B, 3179 Åsgårdstrand. Forestillingen er beregnet å vare i halvannen time uten pause.

Rådhuset Trattoria er åpent fra kl 12 til kl 23 og serverer forfriskninger og en rekke italienske fristelser både før og etter forestillingen. Det er med andre ord muligheter for en kulinarisk og kulturell sensommeraften i vakre Åsgårdstrand. Bordbestilling på telefon 95 43 72 44.

Billetter: Konserten er utsolgt.

Utsolgt!Billetter kr 295 til konsertforestillingen på Ticketco. Redusert billettpris for unge under 30 år. Arrangementet gjennomføres i tråd med FHIs retningslinjer for smittevern. Antall billetter er begrenset. Det anbefales kjøp av billetter på forhånd. Hold avstand og ta vare på hverandre!

BILLETTER

Konsertforestillingen arrangeres i samarbeid med Aulaseriene som sponses av Rammestiftelsen for kunst, kultur og natur. Forestillingen spilles også i Universitetets aula i Oslo 28.8 kl. 14, i Aularommet på Ramme i Hvitsten 29.8 kl. 15, i Universitetsaulaen i Bergen 4.9 kl. 12 og i Hamardomen 11.9 kl. 18.