Fra en oppsetning av Elskovsdrikken på Metropolitan Opera - Foto: Marty Sohl

STALLEN GALLERI & CAFÉ FREDAG 20. SEPTEMBER 2019 KL 19.30

Elskovsdrikken - en miniopera

En sprudlende og stadig like populær komedie

I samarbeid med sin librettist, skrev Gaetano Donizetti operaen på bare 14 dager på oppdrag for Teatro della Canobbiano i 1832. Forestillingen var en umiddelbar suksess. Den ble populært tilegnet Milanos kvinner og har siden vært spilt på operascener verden over.

Donizetti var en virtuos i å skrive opera. Mellom 1816 og til like før sin død i 1848 skrev han tilsammen 75 operaer av ulik karakter, både komiske operaer og mer dramatiske.

I denne versjonen blir vi godt kjent med den unge bonden, Nemorino, som er håpløst forelsket i byjenta, Adina. Den noe mer velstående Adina er avvisende, men ikke helt uinteressert. Nemorino er fortvilet og forsøker å finne en løsning på hvordan hun skal gjengjelde hans følelser. Inn i disse forviklingene lander mirakeldoktoren Dulcamara med sin ballong med remedier og miksturer av alle slag.

Forestillingen ivaretar frydefullt både det humoristiske og dramatiske på en uvanlig lett, lekende og energisk måte.

Medvirkende

  • Hanne Korsbrekke Askeland, sopran
  • Ole Morten Velde, tenor
  • Åse Mathisen, klaver

Tid og sted

Stallen Galleri & CaféMinioperaen spilles kl 19.30 fredag 20. september 2019 i Stallen Galleri & Café i Teatergata 2 i Horten. Konserten er beregnet å vare i omtrent to timer inkludert pause. Dørene åpnes kl 18.00 og det serveres en utsøkt konsertmeny fram til konserten starter.

Billetter

Billetter kr 280 på Ticketco eller ved inngangen så lenge det er billetter igjen.

BILLETTER