STALLEN GALLERI & CAFÉ FREDAG 14. JUNI 2019 KL 19.30

CHOPINAFTEN

Pianisten Dominik Wizjan med musikk av Chopin og andre polske komponister

Den polske pianisten Dominik Wizjan gir solokonsert i Horten i forbindelse med utgivelsen av sin debut-CD med klavermusikk av polske komponister.

 "Jeg ønsker å gjøre polske pianokomposisjoner mer kjent, ikke bare av den største som Frederic Chopin, men også av komponister som definitivt fortjener større anerkjennelse, som Karol Szymanowski og Ignacy Jan Paderewski. Målet mitt er å gjøre polsk musikk mer kjent for det utenlandske publikum, spesielt i Skandinavia."

Dominik Wizjan er en svært talentfull pianist og en musiker med en naturlig teknikk forankret i den polske pianotradisjonen. Med en raffinert forståelse av musikalske stiler, karakterer og uttrykk i musikken til spesielt romantiske komponister som Chopin og Schumann, får han musikken til å danse og synge med en naturlig balanse mellom form og innhold.

Til tross for sin unge alder er Dominik Wizjan en erfaren konsertpianist. Han har opptrådt som solist med det polsk-tyske orkesteret "Pomerania" under ledelse av Jacek Kraszewski i slottet i Szczecin og med Mieczyslaw Karlowicz filharmoniske. Han har holdt konserter i Polen, Tyskland, Østerrike, Danmark, Sverige, Norge, Italia og Armenia.

Dominik Wizjan bor i København der han nå er doktorgradsstudent ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. For tiden arbeider han med sin debut-CD med musikk av Chopin, Szymanowski og Dębski som vil bli utgitt i mars 2019 på merket KNS Classical.

Anmeldelser

"Dominik Wizjan is a mature, extraordinary talented young musician with poetic verve and high technical command."

- Marianna Shirinyan, professor ved Norges musikkhøgskole

"Elegant, charming, intense. (...) He enlighten the pages he performs by a personal, intimate light, though always attentive to what the author demands."

- Olaf John Laneri - vinner av Federico Busoni Internasjonale pianokonkurranse

Program

Frédéric Chopin (1810-1849): Nocturne i ciss-moll, opus posthumt. Lento con gran espressione.

Karol Szymanowski (1882-1937): Preludier, opus 1 (1899-1900)

1. Andante ma non troppo
2. Andante con moto
3. Andantino
4. Andantino con moto
5. Allegro molto — Impetuoso
6. Lento — Mesto
7. Moderato
8. Andante ma non troppo
9. Lento — Mesto

Karol Szymanowski: Etyder, opus 4 (1900-02)

3. Andante i b-moll

Frédéric Chopin: Etyder, opus 25 (1832-36)

1. Ass-dur, Eolisk harpe
10. H-moll, Oktav
12. C-moll, Hav

Pause

Frédéric Chopin: Mazurkaer, opus 17 (1831-33)

1. Vivo e risoluto
2. Lento, ma non troppo
4. Lento, ma non troppo 

Krzesimir Dębski (1953-): Etude-Hommage a Frédéric Chopin

Frédéric Chopin: Pianosonate nr 3 i h-moll, opus 58 (1844)

1. Allegro maestoso
2. Scherzo. Molto vivace - Trio
3. Largo
4. Finale. Presto non tanto

Tid og sted

Stallen Galleri & CaféKonserten spilles kl 19.30 fredag 14. juni 2019 i Stallen Galleri & Café i Teatergata 2 i Horten. Konserten er beregnet å vare i omtrent to timer inkludert pause. Dørene åpnes kl 18.00 og det serveres en utsøkt konsertmeny fram til konserten starter.

Billetter og signerte CDer

Billetter kr 250 på Ticketco eller ved inngangen så lenge det er billetter igjen. I pausen og etter konserten vil det bli anledning til å få kjøpt CD med pianistens signatur.

BILLETTER