Stor Brahmsaften
STALLEN BODEGA LØRDAG 3. OKTOBER 2020 KL 19.30

Stor Brahmsaften

Olav Egge Brandal klaverkvintett

Brahms-entusiast

Olav Egge BrandalOlav Egge Brandal har fordypet seg i Brahms klavermusikk og kommer nå til Stallen med to av sine favorittverk, klaversonate nr 3 og den store klaverkvintetten.

Han har vært solist i Griegs klaverkonsert med Bjarte Engeset som dirigent og har hatt konserter med Bror Magnus Tødenes og Lise Fjeldstad. Han var også med på CD-en Kammerspill fra Lawo Classics med musikk av Ketil Hvoslef. Olav Egge Brandal har gjort seg bemerket med sitt kraftfulle og energiske spill og har vunnet en rekke priser og utmerkelser, som Gniststipendet, Talentstipendet og Drømmestipendet.

Beethoven-entusiast

Brahms komponerte den tredje klaversonaten i en kombinasjon av fri romantisk ånd og streng klassisk arkitektur. Han la ikke skjul på sin begeistring for Beethoven og la inn det kjente bankemotivet fra Beethovens femte symfoni i flere av satsene i sonaten.

Klaverkvintetten til Brahms er et stort anlagt verk som ble tilegnet prinsesse Anna av Hessen og som ofte kalles kronjuvelen i kammermusikken hans.

Program

Johannes Brahms (1833-1897): Klaversonate nr 3 i f-moll, opus 5 (1853)

1. Allegro maestoso
2. Andante espressivo
3. Scherzo. Allegro energico — Trio
4. Intermezzo. Andante molto
5. Finale. Allegro moderato ma rubato

Pause

Johannes Brahms: Klaverkvintett i f-moll, opus 34 (1864)

1. Allegro non troppo
2. Andante, un poco Adagio
3. Scherzo. Allegro — Trio
4. Finale. Poco sostenuto — Allegro non troppo

Musikere

- Ana Termeulen, fiolin
- Sigve Stieng, fiolin
- Audun Ossian Klaveness, bratsj
- Malin Mertens, cello
- Olav Egge Brandal, klaver

Tid, sted og billetter

Stallen BodegaKonserten spilles kl 19.30 lørdag 3. oktober 2020 i Stallen Bodega i Teatergata 2 i Horten. Konserten er beregnet å vare i nesten to timer inkludert pause. Dørene åpnes kl 18.00 og det serveres en utsøkt konsertmeny fram til konserten starter.

Billetter kr 250 på Ticketco eller ved inngangen. Konserten gjennomføres i tråd med gjeldende smittevernregler og antall billetter er derfor begrenset. Det oppfordres til, og anbefales kjøp av billetter på forhånd.

BILLETTER