Sabine Kronberger
AVLYST: BØLGEN KULTURHUS I LARVIK LØRDAG 30. JANUAR 2021 KL 19.00

Beethovens fiolinkonsert

Solist Sabine Kronberger

Sabine Kronberger

Sabine Kronberger fra Freiburg i Tyskland blir av enkelte regnet som en av de mest lovende fiolinistene i sin generasjon og har blitt spådd en internasjonal toppkarriere.

Kronberger har mottatt en rekke priser internasjonalt som «Leonberger Jugendmusikpreis» 2007 og ble også engasjert til solooppdrag med Landesjugendorchester Baden-Württemberg. I 2008 vant hun pris ved «International violin competition Bled» i Slovenia og i 2011 ble hun finalist ved «International Violin Competition Andrea Postacchini» i Fermo i Italia. Hun ble også spesielt invitert av Pinchas Zukerman til «Young Artist program» i Canada.

Eivind Aadland

Eivind AadlandEivind Aadland er en av Norges ledende dirigenter med et solid renommé over hele verden.

Han ledet Trondheim Symfoniorkester fra 2004 fram til 2011. Han har hatt oppdrag som gjestedirigent for Göteborgs Symfoniker, the Swedish Chamber Orchestra og the Queensland Symphony Orchestra i Brisbane.

I 2020 tiltrer han stillingen som sjefsdirigent og kunstnerisk leder for the Tasmanian Symphony Orchestra i Australia. 

Ludwig van Beethoven

Beethovens fiolinkonsert hadde en trang fødsel etter en mislykket førsteoppførelse i Wien i 1806. Den var glemt i nærmere et halvt århundre, inntil den unge fiolinisten Joseph Joachim gjenopplivet den på 1840-tallet. Siden har den vært en av de mest populære og oftest fremførte og spilte konsertene.

Sergei Rachmaninov

Sergei Rachmaninov fullførte sin tredje symfoni i 1936, det samme året som den ble uroppført av Philadelphia Orchestra under ledelse av Leopold Stokowski. Flere kritikere mente at Rachmaninovs musikk var for emosjonell og for konservativ for den nye tid. De mente at den pekte bakover mot 1800-tallet og Tsjaikovskijs musikk. Først etter at det på 1970-tallet oppsto ny interesse for Rachmaninovs musikk, har den tredje symfonien blitt spilt stadig oftere.

Program

Ludwig van Beethoven (1770-1827): Fiolinkonsert i D-dur, opus 61 (1806)

1. Allegro ma non troppo
2. Larghetto
3. Rondo. Allegro 

Pause med trekninger

Sergei Rachmaninov (1873-1943): Symfoni nr 3 i a-moll, opus 44 (1936)

1. Lento — Allegro moderato — Allegro
2. Adagio ma non troppo — Allegro vivace
3. Allegro — Allegro vivace — Allegro (Tempo primo) — Allegretto — Allegro vivace

Beethoven komplett

Medvirkende

- Sabine Kronberger, fiolinsolist
- Eivind Aadland, dirigent
- Norges musikkhøgskoles symfoniorkester

Vinn Beethoven komplett!

I pausen er det trekning av en komplett samling CD-er med samtlige av Beethovens verk i tillegg til flere innspillinger av fiolinkonserten med Anne-Sophie Mutter, Yehudi Menuhin, Itzhak Perlman og Arthur Grumiaux.

Tid og sted

Konserten spilles kl 19.00 lørdag 30. januar 2021 i Bølgen kulturhus, Sanden 2, 3264 Larvik og er beregnet å vare i nesten to timer inkludert pause.

Billetter

Konserten er avlyst.