Victor Lim, Ludwig van Beethoven
BØLGEN KULTURHUS I LARVIK LØRDAG 25. JANUAR 2020 KL 19.00

BEETHOVEN 250 ÅR

Keiserkonserten med Victor Lim

Pianisten Victor Lim

Den sørkoreansk-britiske pianisten og stortalentet Victor Lim blir av enkelte regnet som en av de mest lovende utøverne i sin generasjon og blir ofte fremhevet på grunn av sitt følsomme og delikate spill.

Victor Lim is a gifted young pianist and his performance of the Emperor Concerto promises to be something special.

– Kathryn Stott, Royal Academy of Music, London

Han ble for alvor kjent da han var BBC Young Musician i 2012. Han har gitt konserter i både Storbritannia, Frankrike, Norge, Danmark, Kina, Sør-Korea, Singapore og Malaysia.

Han har opptrådt på viktige arenaer som Wigmore Hall, Bridgewater Hall, Colston Hall og St. Martin-in-the-Fields i Storbritannia, og konsertene hans har blitt sendt på BBC Radio 3.

Senere i sesongen 2019/20 vil han også være solist i Sergei Prokofiev klaverkonsert nr. 3.

Keiserkonserten

Det er 250 år siden en av de aller største komponistene i musikkhistorien ble født. Ludwig van Beethoven blir feiret over hele verden, og vi feirer han med hans siste og kanskje mest berømte klaverkonsert.

Keiserkonserten brøt med datidens etablerte tradisjon. For publikum som hørte verket for første gang i Leipzig i 1811, bød det på overraskelser blant annet ved at pianoet introduseres nesten umiddelbart. Pianisten er verkets helt.

Richard Strauss

Det symfoniske tonediktet Ein Heldenleben av Richard Strauss regnes som et av den klassiske orkestermusikkens største verk. For å realisere denne oppføringen består orkesteret av to symfoniorkestre som til sammen teller hele 100 musikere.

Beethovens Eroica-symfoni fra 1803 var en viktig inspirasjonskilde for Strauss. Musikkforskere mener at Ein Heldenleben er selvbiografisk til tross for at Strauss selv benektet dette. I verket karikerer han flere av sine kritikere på en sarkastisk måte, samtidig som han glorifiserer seg selv med en rekke sitater fra egne verk.  

Program

Ludwig van Beethoven (1770-1827): Klaverkonsert nr 5 i Ess-dur, opus 73, Keiserkonserten (1809-10)

1. Allegro
2. Adagio un poco mosso
3. Rondo. Allegro

Pause

Richard Strauss (1864-1949): Ein Heldenleben, Tondichtung für grosses Orchester, opus 40 (1898)

1. Der Held (Helten)
2. Des Helden Widersacher (Heltens motstander)
3. Des Helden Gefährtin (Heltens makker)
4. Des Helden Walstatt (Helten i strid)
5. Des Helden Friedenswerke (Heltens fredsarbeid)
6. Des Helden Weltflucht und Vollendung (Heltens tilbaketrekning og fullendelse)

Medvirkende

- Victor Lim, klaversolist
- Eivind Aadland, dirigent
- Norges musikkhøgskoles symfoniorkester
- Barratt Dues symfoniorkester

Tid, sted og billetter

Konserten spilles kl 19.00 lørdag 25. januar 2020 i Bølgen kulturhus, Sanden 2, 3264 Larvik og er beregnet å vare i nesten to timer inkludert pause. Billetter fra 220 kr til 320 kr på Tix.no eller i billettskranken i Bølgen som kan nåes på telefon 33 17 24 00 kl 11.00 - 16.30 mandag til fredag.

BILLETTER