BAKKENTEIGEN KULTURHUS LØRDAG 14. MARS 2020 KL 19.00

Ludwig van Beethoven 250 år

Stor jubileumskonsert med fiolinsolist og symfoniorkester

Det er 250 år siden en av de aller største komponistene i musikkhistorien ble født. Ludwig van Beethoven blir feiret over hele verden, og vi feirer ham med noen av hans viktigste orkesterverk.

Beethoven var inspirert av opplysningstidens idealer om frihet, likhet og brorskap. Han skrev musikk til skuespillet Egmont av Goethe der greven av Egmont dømmes til døden for å kjempe for friheten.

Beethovens fiolinkonsert hadde en trang fødsel og var glemt i nærmere et halvt århundre, men etter at Joseph Joachim gjenopplivet den på 1840-tallet har den vært en av de mest populære og oftest fremførte og innspilte solokonsertene overhodet. 

I symfoni nr 7 er fjerdesatsen så intens at noen av de første tilhørerne mente Beethoven måtte ha vært beruset, mens andre mente at han nå var klar for galehuset. Selv mente Beethoven symfonien var en av hans beste.

Sabine KronbergerSabine Kronberger

Fiolinisten Sabine Kronberger fra Freiburg i Tyskland ble invitert til «Young Artist program» i Canada med Pinchas Zukerman.

Hun har mottatt en rekke priser internasjonalt. I 2007 mottok hun «Leonberger Jugendmusikpreis» og ble engasjert til solooppdrag med Landesjugendorchester Baden-Württemberg. I 2008 vant hun pris for yngste deltaker ved «International violin competition Bled» i Slovenia og i 2011 ble hun finalist ved «International Violin Competition Andrea Postacchini» i Fermo i Italia.

Etter å ha studert med Michael Mücke ved Hochschule Hanns Eisler i Berlin og med Viviane Hagner ved Universität der Künste i Berlin, studerer hun nå med Peter Herresthal ved NMH i Oslo.

Program

Egmont ouverture i f-moll, opus 84 (1809-10)

Fiolinkonsert i D-dur, opus 61 (1806)

1. Allegro ma non troppo
2. Larghetto
3. Rondo. Allegro 

Pause

Symfoni nr 7 i A-dur, opus 92 (1811-12)

1. Poco sostenuto - Vivace
2. Allegretto
3. Presto
4. Allegro con brio

Medvirkende

- Sabine Kronberger, fiolinsolist
- Norges musikkhøgskoles symfoniorkester
- Arvid Engegård, dirigent

Tid, sted og billetter

Konserten spilles kl 19.00 lørdag 14. mars 2020 i Bakkenteigen kulturhus, Raveien 215, 3184 Borre. Konserten er beregnet å vare i omtrent to timer inkludert pause.

BILLETTER