BAKKENTEIGEN KULTURHUS LØRDAG 14. MARS 2020 KL 19.00

Ludwig van Beethoven 250 år

Stor jubileumskonsert med fullt symfoniorkester

Det er 250 år siden en av de aller største komponistene i musikkhistorien ble født. Ludwig van Beethoven blir feiret over hele verden, og vi feirer ham med noen av hans viktigste orkesterverk.

Beethoven var inspirert av opplysningstidens idealer om frihet, likhet og brorskap. Han skrev musikk til skuespillet Egmont av Goethe der greven av Egmont dømmes til døden for å kjempe for friheten.

Beethovens fiolinkonsert er en av romantikkens mest berømte. I trippelkonserten slår fiolinsolisten seg sammen med en cellist og en pianist for sammen å danne en solistgruppe mot orkesteret.

I symfoni nr 7 er fjerdesatsen er så intens at noen av de første tilhørerne mente Beethoven måtte ha vært beruset, mens andre mente at han nå var klar for galehuset. Selv mente Beethoven symfonien var en av hans beste. Det endelige programmet fastsettes i begynnelsen av januar.

Musikken til Beethoven vil bli fremført lenge etter at vi som lever i dag er borte. Det er de unge skal bringe kulturarven videre. Vi har fått med oss et fremragende symfoniorkester bestående av håndplukkede unge musikere fra Norges musikkhøgskole.

Program

Egmont ouverture i f-moll, opus 84 (1809-10)

Fiolinkonsert i D-dur, opus 61 (1806)

1. Allegro ma non troppo
2. Larghetto
3. Rondo. Allegro 

Konsert for fiolin, cello og klaver i C-dur, opus 56 (1804)

1. Allegro
2. Largo
3. Rondo alla Polacca 

Pause

Symfoni nr 7 i A-dur, opus 92 (1811-12)

1. Poco sostenuto - Vivace
2. Allegretto
3. Presto
4. Allegro con brio

 

Medvirkende

- Norges musikkhøgskoles symfoniorkester
- Arvid Engegård, dirigent

Tid, sted og billetter

Konserten spilles kl 19.00 lørdag 14. mars 2020 i Bakkenteigen kulturhus, Raveien 215, 3184 Borre. Konserten er beregnet å vare i omtrent to timer inkludert pause.

BILLETTER