AVLYST: BAKKENTEIGEN KULTURHUS LØRDAG 14. MARS 2020 KL 19.00

BEETHOVEN 250 ÅR

Kommuneoverlegen i Horten har avlyst alle arrangementer i Bakkenteigen kulturhus fra og med onsdag 11. mars til og med søndag 15. mars  2020. Vi beklager og kommer tilbake med nærmere informasjon om refusjon av billetter.

Sabine Kronberger

Sabine Kronberger fra Freiburg i Tyskland blir av enkelte regnet som en av de mest lovende fiolinistene i sin generasjon og har blitt spådd en internasjonal toppkarriere.

Kronberger har mottatt en rekke priser internasjonalt som «Leonberger Jugendmusikpreis» 2007 og ble også engasjert til solooppdrag med Landesjugendorchester Baden-Württemberg. I 2008 vant hun pris ved «International violin competition Bled» i Slovenia og i 2011 ble hun finalist ved «International Violin Competition Andrea Postacchini» i Fermo i Italia. Hun ble også spesielt invitert av Pinchas Zukerman til «Young Artist program» i Canada.

Arvid Engegård

Arvid EngegårdFiolinisten og dirigenten Arvid Engegård er utdannet i Norge, Østerrike og ved Eastman School of Music i New York under Zvi Zeitlin. Engegård ble tidlig influert av Sándor Végh, leder av «Camerata Academia» i Salzburg, der Engegård var solist og konsertmester.

Han har ledet Orlandokvintetten i Amsterdam og samarbeidet med András Schiff resulterte i utgivelsen av CD-en Contrasts på Decca. Han har også hatt engasjement i Musikverein i Wien, i Lockenhaus, Salzburg og i Wigmore Hall i London.

Engegård har ledet Oslo Filharmoniske Orkester, Stavanger Symfoniorkester, Kringkastingsorkestret, Sveriges Radios symfoniorkester og Det Norske Blåseensemble.

Ludwig van Beethoven

Ludwig van BeethovenBeethoven var inspirert av opplysningstidens idealer om frihet, likhet og brorskap. Han skrev musikk til skuespillet Egmont av Goethe der greven av Egmont dømmes til døden for å kjempe for friheten.

Beethovens fiolinkonsert hadde en trang fødsel og var glemt i nærmere et halvt århundre, men etter at Joseph Joachim gjenopplivet den på 1840-tallet har den vært en av de mest populære og oftest fremførte og innspilte konsertene. 

I symfoni nr 7 er fjerdesatsen så intens at noen av de første tilhørerne mente Beethoven måtte ha vært beruset, mens andre mente at han nå var klar for galehuset. Selv mente Beethoven symfonien var en av hans beste.

Program

Ouverture til Egmont i f-moll, opus 84 (1809-10)

Fiolinkonsert i D-dur, opus 61 (1806)

1. Allegro ma non troppo
2. Larghetto
3. Rondo. Allegro 

Pause med trekning av Beethoven komplett

Symfoni nr 7 i A-dur, opus 92 (1811-12)

1. Poco sostenuto - Vivace
2. Allegretto
3. Presto
4. Allegro con brio

Beethoven komplettMedvirkende

- Sabine Kronberger, fiolinsolist
- Arvid Engegård, dirigent
- Norges musikkhøgskoles symfoniorkester

Vinn Beethoven komplett!

I pausen er det trekning av en samling med 87 CD-er med samtlige av Beethovens verk. I tillegg trekkes flere innspillinger av fiolinkonserten med Anne-Sophie Mutter, Yehudi Menuhin, Itzhak Perlman og Arthur Grumiaux.