BAKKENTEIGEN KULTURHUS LØRDAG 14. MARS 2020 KL 19.00

Ludwig van Beethoven 250 år

Stor jubileumskonsert med fullt symfoniorkester

Beethovenjubileum

I år er det 250 år siden en av de aller største komponistene i musikkhistorien ble født. Ludwig van Beethoven blir feiret over hele verden, og vi bidrar med noen av hans viktigste orkesterverk.

Beethoven skrev musikken til skuespillet Egmont av Goethe der greven av Egmont dømmes til døden for å kjempe for friheten. Selv om skuespillet ikke spilles så ofte, hører ouverturen til Beethovens mest fremførte. 

I skrivende stund vurderer orkesteret om de skal fremføre Beethovens fiolinkonsert eller trippelkonserten der fiolinisten får hjelp av en cellist og en pianist for sammen å danne en solistgruppe. Dette blir avgjort rett over nyttår.

I Beethovens syvende symfoni er alle de fire satsene er utpreget rytmiske, også den tradisjonelt «rolige» annensatsen. Fjerde sats er så utrolig intens at noen av de første tilhørerne mente Beethoven måtte ha vært beruset da han skrev den, mens den berømte komponisten Weber mente komponisten nå var «klar for galehuset». Selv mente Beethoven symfonien var en av hans beste.

Musikken til Beethoven vil bli fremført lenge etter at vi som lever i dag er borte. Det er de unge skal bringe kulturarven videre og vi er derfor glad for å ha fått med oss et fremragende symfoniorkester bestående av håndplukkede unge musikere fra Norges musikkhøgskole.

Program

Egmont ouverture i f-moll, opus 84 (1809-10)

Konsert for fiolin, cello og klaver i C-dur, opus 56 (1804) /

1. Allegro
2. Largo
3. Rondo alla Polacca

Fiolinkonsert i D-dur, opus 61 (1806)

1. Allegro ma non troppo
2. Larghetto
3. Rondo. Allegro

Pause

Symfoni nr 7 i A-dur, opus 92 (1811-12)

1. Poco sostenuto - Vivace
2. Allegretto
3. Presto
4. Allegro con brio

 

Medvirkende

- Norges musikkhøgskoles symfoniorkester
- Arvid Engegård, dirigent

Tid, sted og billetter

Konserten spilles kl 19.00 lørdag 14. mars 2020 i Bakkenteigen kulturhus, Raveien 215, 3184 Borre. Konserten er beregnet å vare i omtrent to timer inkludert pause.

BILLETTER