Atle Sponberg

UTSOLGT
KIHLEGALLERIET SØNDAG 19. FEBRUAR 2023 KL 19.00

Vivaldis årstider

Atle Sponberg og ensemble med De fire årstider av Antonio Vivaldi

Antonio Vivaldis verk fra 1725 er verdens kanskje mest populære klassiske musikkverk, elsket av publikum gjennom århundre. Under ledelse av Atle Sponberg fremfører fem av Norges fremste musikere dette fantastiske verket i vakre Kihlegalleriet i Horten.

Åse Mathiesen
Åse Mathiesen, klaver

Einar Kyvik Bauge
Einar Kyvik Bauge, bratsj

Ingvild Sandnes
Ingvild Sandnes, cello

Emil Huckle Kleve
Emil Huckle Kleve, fiolin

De fire årstider

Solokonsertene er en del av «Il cimento dell'armonia e dell'inventione»,  som ble publisert hos Michel-Charles Le Cène i Amsterdam i år 1725. Sammen med selve konsertene ble det også trykket sonetter som beskriver de forskjellige årstidene. Disse er skrevet av Vivaldi selv, som en klar inspirasjon til utøveren. Musikerne vil fortelle om disse i konserten. Sammen med pianokvartetten skildrer solofiolinen på et fargerikt og dramatisk vis karakterene til de forskjellige årstidene.

Antonio Vivaldi

Antonio Vivaldi (1678−1741) var et kraftsentrum i sin tids europeiske musikkliv. Han skrev ca. 500 solokonserter totalt, deriblant fiolinkonsertene De fire årstider. Og musikken hans slo an både blant høy og lav i samfunnet, godt hjulpet av Vivaldis fargerike personlighet og hans dyktighet som fiolinist. Vivaldi mottok bestillinger på musikk fra konger og keisere over hele Europa. Årstidene gir et bredt bilde av den unike musikkbegavelsen Vivaldi og av hvorfor musikken hans fortsatt når nye musikkelskere i dag.

Kihlegalleriet

KihlegallerietGamle Apenes gård er beliggende rett nord for Horten. Det vakre tunet omkranses i dag av Kihlegalleriet, sidebygningen og selve Apenesgården.

Kihlegalleriet er en stiftelse som forvalter maleren Harald Kihles kunst og litteratur. Kihles kunst finnes blant annet på det kongelige slott i Oslo. I galleriet er Kihles kunst gitt en sentral plassering. Galleriet brukes også til Horten kunstforenings virksomhet med skiftende utstillinger gjennom året.

Program

Antonio Vivaldi (1678−1741): De fire årstider, opus 8, 1-4 (1723)

Fiolinkonsert i E-dur, RV 269, Våren
1. Allegro
2. Largo
3. Danza pastorale. Allegro

Fiolinkonsert i g-moll, RV 315, Sommeren
1. Allegro non molto
2. Adagio e piano – Presto e forte
3. Presto

Pause

Fiolinkonsert i F-dur, RV 293, Høsten
1. Allegro
2. Adagio molto
3. Allegro 'Caccia'

Fiolinkonsert i f-moll, RV 297, Vinteren
1. Allegro non molto
2. Largo
3. Allegro

Konserten er utsolgt

Konserten spilles søndag 19. februar 2023 kl 19.00 i Kihlegalleriet, Falkenstensveien 29, 3183 Horten. Parkering langs Apenesbakken på oversiden av galleriet. Med buss er det bare 100 meter fra holdeplass Apenes. Konserten er beregnet å vare i omtrent halvannen time inkludert pause med forfriskninger. Konserten er støttet av Norsk kulturråd.

Konserten er dessverre utsolgt!

Norsk Kulturråd